Ημέρα Selfie στα Μουσεία, 16 Ιανουαρίου

Τα Μουσεία εξάπτουν τη φαντασία κάθε επισκέπτη και του δίνουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο παρελθόν, να γνωρίσει την ιστορία πίσω από το κάθε έκθεμα, είτε αυτό είναι πίνακας ή προτομή, είτε ένα τεράστιο ζώο που έχει εξαφανιστεί πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Η επίσκεψη σε ένα Μουσείο είναι πάντα συναρπαστική, ωστόσο κάποια από αυτά δεν επιτρέπουν τη λήψη φωτογραφιών και είναι δύσκολο να απολαύσουμε την ανάμνηση της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας ή ακόμα και να θυμηθούμε κάποια από τα εκθέματα που μας είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Στην επίλυση  αυτού του προβλήματος βοηθάει η «Ημέρα Selfie στα Μουσεία»  μία ημέρα αφιερωμένη στις φωτογραφίες selfie και τα Μουσεία, ο συνδυασμός  των οποίων μπορεί να απογειώσει τη διασκέδαση σε κάθε επίσκεψη.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει στην Mar Dixon, μία φίλη των Μουσείων που ήθελε να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινωνία απέναντι στα εκθέματά τους και με αυτό τον τρόπο να τα αναδείξει. Έτσι, στις 22 Ιανουαρίου του 2014, οι επιμελητές και οι επισκέπτες των Μουσείων σε όλο τον κόσμο έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην «Ημέρα Selfie στα Μουσεία».

Πάρτε λοιπόν τις φωτογραφικές σας μηχανές και τα κινητά σας, διαλέξτε το αγαπημένο σας  Μουσείο και επισκεφτείτε το την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου που γιορτάζεται η φετινή «Ημέρα Selfie στα Μουσεία». Γίνετε δημιουργικοί βγάζοντας τις πιο ευφάνταστες selfie και στη συνέχεια ανεβάστε τις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtag #ΜuseumSelfieDay.

Για παν ενδεχόμενο ελέγξτε μέσω τηλεφώνου πριν επισκεφτείτε το Μουσείο που επιθυμείτε, ότι γνωρίζουν για τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας.

Καλή διασκέδαση!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑