Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να τιμήσει το πολύτιμο έργο τους, να υπενθυμίσει τον καθημερινό τους αγώνα να μεταδώσουν γνώσεις, αξίες και ιδανικά στους νέους ανθρώπους και να τους διαμορφώσουν σε σωστούς αυριανούς πολίτες αλλά και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα να συζητηθούν προβλήματα του κλάδου.

Η σημαντική αυτή ημέρα γιορτάζεται φέτος με θέμα «Δάσκαλοι: Πρωταγωνιστώντας στην κρίση, επαναπροσδιορισμός του μέλλοντος». Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας οδήγησαν σχολεία σε πολλές χώρες να κλείσουν από την περασμένη άνοιξη και ακόμα και σήμερα αρκετά παραμένουν κλειστά. Κατά συνέπεια, πολλοί δάσκαλοι είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους μαθητές εξ αποστάσεως και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει μια ακόμη πρόκληση να αντιμετωπίσει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται όλοι (γονείς, μαθητές, φορείς, Πολιτεία) να συνεργαστούμε με τους δασκάλους, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά για να βρουν λύσεις και να δημιουργήσουν νέες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά, ώστε να προστατευτεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να μην μείνει κανένας πίσω. 

Η HELMEPA θα συνεχίσει και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να βρίσκεται στο πλευρό των εθελοντών Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην περιβαλλοντική ενημέρωση της νέας γενιάς και τους εύχεται δύναμη και υγεία στη νέα σχολική χρονιά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: