Διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» σε εκπαιδευτικούς της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας

Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας συμμετείχαν σε διαδικτυακή παρουσίαση του εθελοντικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Παιδική HELMEPA», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών. Στέλεχος της HELMEPA παρουσίασε τους στόχους, τις προτεινόμενες θεματικές ενότητες και δραστηριότητες του προγράμματος, ενώ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ εκπαιδευτικών και των αρμόδιων στελεχών της ένωσης σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος.

Τη διαδικτυακή ενημέρωση παρακολούθησαν επίσης η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Αρμενιάκος.

Η κα Κράτσα στο σύντομο χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες και το έργο τους αυτήν τη δύσκολη περίοδο, αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας της Περιφέρειας με τη HELMEPA και στην ανάγκη να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε τον απαράμιλλο πλούτο που μας προσφέρει η θάλασσα, ώστε  να συνεχίσουμε να τον αξιοποιούμε και στο μέλλον. 

Τέλος, ο κ. Αρμενιάκος αναφέρθηκε στη δράση υποβρύχιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και εθελοντές δύτες και ευχήθηκε ανάλογες δράσεις να διοργανωθούν και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: