ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και των Εκπαιδευτικών τους, προσφέρει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA στις δύο μόνιμες Περιβαλλοντικές Εκθέσεις της που φιλοξενούνται από την Εταιρεία-Μέλος Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο και στο κτίριο Ceres στον Πειραιά.

Η Έκθεση στο Παλαιό Φάληρο (Ζεφύρου 60) απευθύνεται σε μαθητές Α’θμιας Εκπαίδευσης, Γ’ και Δ’ Τάξης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία. Τα παιδιά έχουν επίσης τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» μια εικονική παραλία από διάφορα απορρίμματα, μαθαίνοντας το χρόνο διάλυσης διάφορων απορριμμάτων στη θάλασσα και να παρακολουθήσουν ενημερωτική ταινία.

Η Έκθεση στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 69) απευθύνεται σε μαθητές  Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου και εκτός της ξενάγησης πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και ναυτιλίας, τα παιδιά περιηγούνται σε διαδραστικό πρόγραμμα υπολογιστών με χρήσιμες πληροφορίες για το θαλάσσιο οικοσύστημα και παρακολουθούν ενημερωτική ταινία.

Την τελευταία πενταετία περισσότεροι από 11.000 μαθητές και 750 εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τις δύο Εκθέσεις, ενώ την Έκθεση στον Πειραιά επισκέπτονται επίσης σπουδαστές Ναυτικών Ακαδημιών, Πανεπιστημίων και στελέχη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Η ξενάγηση στις Εκθέσεις έχει διάρκεια περίπου 90 λεπτά, τα έξοδα μετακίνησης για τα Δημόσια Σχολεία Αθήνας και Πειραιά καλύπτει η HELMEPA, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της HELMEPA: τ/φ 210 9343088, 210 9341233 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00–17.00) και email helmepajunior@helmepajunior.gr για τον προγραμματισμό επισκέψεων.

 

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: