Λειτουργία Προγράμματος

Κάθε εθελοντής Εκπαιδευτικός σε οποιαδήποτε από τις 13 Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονία & Θράκη, Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτ. Ελλάδα, Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησο, Στ. Ελλάδα), μπορεί να πάρει μέρος στο Πρόγραμμα, δημιουργώντας μία ή και περισσότερες Ομάδες περίπου 10 παιδιών της ίδιας τάξης, με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών. Σε κάθε Ομάδα ορίζεται προαιρετικά από τον Εκπαιδευτικό και τα παιδιά της Τάξης ένας Συντονιστής/μία Συντονίστρια. Οι μαθητές-μέλη των Ομάδων του Προγράμματος, χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία       Παιδιά-Μέλη
_____Α                  Α’ & Β’ Τάξη
_____Β                  Γ’ & Δ’ Τάξη
_____Γ                  Ε’ & Στ’ Τάξη

Ειδικές Κατηγορίες
_____Ε             μαθητές διαφόρων ηλικιών/Τάξεων (1/θ ή 2/θ σχολεία)
_____Ν            παιδιά Νηπιαγωγείων
_____Κ            μαθητές Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής

Βασικό εργαλείο για τη λειτουργία του Προγράμματος είναι η ιστοσελίδα helmepajunior.wordpress.com, στην οποία γίνεται η εγγραφή των Εκπαιδευτικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στον «Οδηγό» που περιέχει τις πληροφορίες ανά θεματική ενότητα και τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Οι πληροφορίες απευθύνονται στον Εκπαιδευτικό, που με τρόπο κατανοητό τις μεταφέρει στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους.

Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει 4 υποενότητες. Κάθε υποενότητα περιλαμβάνει τους στόχους επίτευξης, τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος (για τον εκπαιδευτικό), μία σύντομη πληροφορία που θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει συζήτηση με τους μαθητές, χρήσιμες πηγές, δύο προτεινόμενες δραστηριότητες (με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας) και αξιολόγησή τους.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: